Advies: Versleutel uw data en persoonsgegevens.

Full Disk Encryptie Data en persoonsgegevens volgens ICTzaak
Full Disk Encryptie Data en persoonsgegevens volgens ICTzaak

Elke bedrijf beschikt erover. Alle afdelingen maken er gebruik van. Gegevens. De administratie verwerkt klantgegevens, verkoop is geïnteresseerd in ordergegevens en marketing is dol op allerlei andere gegevensverzamelingen.

Veel data is vertrouwelijk!

Veel van die gegevens zijn vertrouwelijk en belangrijk voor het bedrijf. Een belangrijk type gegevens zijn persoonsgegevens. Van contactpersonen, collega’s, sollicitanten, enzovoort. De wet verplicht ons persoonsgegevens goed te beschermen. De meest basale manier van beschermen is de installatie van goede antivirus software, het gebruiken van sterke en unieke wachtwoorden en die twee aanvullen met alertheid van uzelf.

Maar soms zijn deze maatregelen niet voldoende. Bijvoorbeeld als u een laptop in de trein hebt laten liggen. De eerlijke vinder kan veranderen in een heel vervelende vinder als hij daar de harde schijf uit schroeft en die uitleest. In dat geval heeft niet alleen uw alertheid het laten afweten; u heeft ook niets aan antivirussoftware of sterke en unieke wachtwoorden. Het versleutelen van gegevens bespaart u in dit voorbeeld veel ellende.

ICTzaak adviseert ESET Full-Disk-Encryptie op elke laptop

Daarmee worden alle gegevens op de harde schijf versleuteld. Iemand die de schijf uit uw computer haalt, kan er vervolgens helemaal niets mee. De diefstal van uw laptop blijft dan vervelend, maar bij het melden van het gegevenslek bij de Autoriteit Persoonsgegevens kunt u aangegeven dat de persoonsgegevens op de laptop ten tijde van de diefstal versleuteld waren. ICTzaak genereert zelfs voor u een certificaat waarmee u dit kunt aantonen.

De kosten van ESET Full-Disk-Encryptie bedragen slechts € 4,50 per maand, per laptop. De consultants van ICTzaak ondersteunen u graag bij de installatie ervan.

Privacygevaar WiFi Data veiligheid


Wenst u gebruik te maken van de diensten en expertise van ICT-Zaak, neem dan contact met ons op via: 0318 53 19 66 of stuur een bericht naar helpdesk@ictzaak.nl.

Deel dit bericht

Meer blog artikelen