Wij helpen je met,

Versleutelde Persoonsgegevens

Persoonsgegevens. Elke organisatie beschikt erover. De administratie verwerkt klantgegevens, verkoop is geïnteresseerd in ordergegevens en marketing is dol op allerlei gedragsgegevens. Maar hoe beveilig je deze persoonsgegevens goed?

ESET Full Disk Encryptie

Krachtige versleuteling met beheer op afstand

Veel van je gegevens zijn vertrouwelijk en belangrijk voor je organisatie. De wet verplicht ons persoonsgegevens goed te beschermen. De meest basale manier van beschermen is de installatie van goede antivirus software en het gebruiken van sterke en unieke wachtwoorden. Maar soms zijn die maatregelen niet voldoende. Bijvoorbeeld als je een laptop in de trein hebt laten liggen. Het versleutelen van gegevens bespaard je veel ellende.

ICTzaak adviseert ESET Full Disk Encryptie op elke laptop. Daarmee worden alle gegevens van de harde schijf versleuteld. Bij het melden van het gegevenslek bij de Autoriteit Persoonsgegevens kan je aangegeven dat de persoonsgegevens op de laptop ten tijde van de diefstal versleuteld waren. ICTzaak genereert zelfs voor je een certificaat waarmee je dit kunt aantonen.

Veel van die gegevens zijn vertrouwelijk en belangrijk voor je organisatie. Een belangrijk type gegevens zijn persoonsgegevens. Van contactpersonen, collega’s, sollicitanten, enzovoort. De wet verplicht ons persoonsgegevens goed te beschermen. De meest basale manier van beschermen is de installatie van goede antivirus software, het gebruiken van sterke en unieke wachtwoorden en dat aanvullen met alertheid van jezelf.

Maar soms zijn die maatregelen niet voldoende. Bijvoorbeeld als je een laptop in de trein hebt laten liggen. De eerlijke vinder kan veranderen in een heel vervelende vinder als hij daar de harde schijf uit schroeft en die uitleest. In dat geval heeft niet alleen je alertheid het laten afweten; je hebt ook niets aan antivirussoftware of sterke en unieke wachtwoorden. Het versleutelen van gegevens bespaard je in dit voorbeeld veel ellende.

ICTzaak adviseert ESET Full Disk Encryptie op elke laptop. Daarmee worden alle gegevens van de harde schijf versleuteld. Iemand die de schijf uit je computer haalt, kan er vervolgens helemaal niets mee. De diefstal van je laptop blijft dan vervelend, maar bij het melden van het gegevenslek bij de Autoriteit Persoonsgegevens kan je aangegeven dat de persoonsgegevens op de laptop ten tijde van de diefstal versleuteld waren. ICTzaak genereert zelfs voor u een certificaat waarmee je dit kunt aantonen.

De kosten van ESET Full Disk Encryptie bedragen slechts € 4,50 per maand, per laptop. De consultants van ICTzaak ondersteunen je graag bij de installatie ervan.

Wat kost een ESET Full Disk Encryptie?

4,50 per maand, per laptop
  •  

ESET Gold Partner

ICTzaak is officieel partner van ESET, dat geavanceerde software ontwikkelt om computers, tablets, telefoons en servers maximaal te beveiligen met een minimale impact op hun prestaties. Informeer vrijblijvend naar onze ESET-oplossingen die je en jouw medewerkers verzekeren van een veilige verbinding met het internet, vast én mobiel.