Chromebooks voor het basisonderwijs, dit moet je weten.

Chromebooks voor het basisonderwijs - ICTzaak
Chromebooks voor het basisonderwijs - ICTzaak

ICTzaak levert al lange tijd Google Chromebooks tot volle tevredenheid van onze klanten. De doelgroep voor de Google Chromebooks richt zich vooral op het basisonderwijs.

Locker of kar: Het moet netjes

Alles netjes op één plek efficiënt opladen en makkelijk van lokaal naar lokaal te vervoeren. In een Chromebooks locker zijn de adapters en kabels zo netjes opgeborgen. Daarnaast kan ervoor gekozen worden om per lokaal een tablet locker te plaatsen.

Google Workspace: Centraal beheer

Het inrichten en beheren van de Google Workspace omgeving wordt door ICTzaak uitgevoerd. In deze omgeving kunnen de Chromebooks optimaal beheerd worden. Daarnaast zorgen we ervoor dat alle benodigde software en instellingen automatisch uitgedeeld worden bij het opstarten.
Door middel van policies worden de rechten uitgedeeld zodat kinderen niet zomaar software of apps kunnen installeren.

Na elke herstart zijn de Google Chromebooks weer in dezelfde staat teruggezet zodat er geen vervuiling op zal treden.

Cito-toets afnemen?

Scholen nemen jaarlijks toetsen af bij de leerlingen. Wij kunnen deze via de Google Workspace automatisch op de startpagina van de Chromebooks plaatsen.

Kunnen we ook printen?

Wij kunnen vrijwel elke printer toekennen aan de Chromebooks. Dit gaat via de managementomgeving van Google Workspace waarna alle Chromebooks kunnen printen.

Samenwerking met derden

We werken samen met diverse partijen om de Chromebook optimaal in te richten. Zo werken we samen met Kliksafe voor filtering en rapportage.
Daarnaast kunnen we zorgen dat Basispoort, ParnasSys Online Klas of Moo opgestart wordt na het inloggen in de ChromeBook.

Is het beheerportaal gratis?

Als je een school wilt beheren kan je een aanvraag doen voor Google Workspace voor Educatie. Hiervoor moet bewezen worden dat het een school betreft, dit aanvraagtraject kost veel tijd en energie als je dit voor het eerst gaat doen. ICTzaak regelt voor zijn klanten dit gehele traject en je kunt hierna direct starten met het gebruik van de Google Chromebooks.

Het beheerportaal is gratis, wel moeten er bij de aanschaf van een Chromebook een licentie aangeschaft worden voor Google Workspace, de kosten hiervoor zijn éénmalig en vallen enorm mee.

Interesse in Chromebooks voor het basisonderwijs? Je kunt ons altijd bellen, ook als je nog geen klant bent. Bel 0318 53 19 66 of e-mail info@ictzaak.nl.

Netwerkbeheer

Hardware en techniek

Deel dit bericht

Meer blog artikelen