Wij helpen u graag Wifi problemen op te lossen

Wifi-Problemen, Wifi-bereik ICTZaak
Wifi-Problemen, Wifi-bereik ICTZaak

Hoe vaak hoor je niet de opmerking: “Ons Wifi-bereik is niet zo goed. Daar moet ik nog maar eens naar laten kijken”. Het is helaas voor veel mensen herkenbaar. Zo werkt het enkele dagen prima, en dan werkt het ineens voor geen meter. Het Wifi-apparaat uit- en aanzetten lost het probleem slechts tijdelijk op. Wij helpen u graag Wifi-problemen structureel oplossen.

Oorzaak instabiel netwerk

Het meest voorkomende probleem is een zwak Wifi-signaal of het wegvallen ervan. Over het algemeen zien we bij dit soort problemen dezelfde oorzaken.

Wifi via internet modem

Veelal wordt er gebruik gemaakt van de Wifi functionaliteit van de standaard meegeleverde modem. Zolang dit werkt is het natuurlijk een goede en goedkope oplossing. Echter is een modem speciaal gemaakt voor het leveren van een internet, en is Wifi niet de hoofdfunctionaliteit van het apparaat. Ze bevatten veelal minder goede antennes. Daarbij komt het feit dat de locatie van het modem in de meeste gevallen de meterkast is. Deze zit normaliter niet in het midden van het gebouw, waardoor de dekking minder goed is.

Verouderde apparatuur

Een verouderd modem heeft ook impact op het bereik. Het kan zomaar gebeuren dat uw draadloze verbinding jarenlang goed heeft gewerkt en ineens niet meer. De Wifi-techniek heeft vooral de laatste jaren veel verbeteringen doorgemaakt. Het kan zijn dat uw buren wel nieuwe apparaten heeft geplaatst en dat u nu hinder ondervind van zijn verbeterde netwerk. Nieuwere Wifi apparaten hebben meerdere antennes aan boord, en ondersteunen zogenaamd dualband Wi-Fi. Nieuwere apparaten ondersteunen een snellere vorm van Wifi, en op deze manier verdeel je de snelheid een beetje.

Te weinig bereik of verschil in apparatuur   

Wifi werkt over het algemeen prima in de ruimte waar het access point geplaatst is. Maar zodra er één of meerdere muren tussen staan, dan wordt het lastiger.

Wat wij vaak zien is dat men dan een extra toegangspunt ophangt aan de andere kant van het pand, met dezelfde Wifi-naam en hetzelfde wachtwoord. Echter zodra je bij de voordeur binnenkomt zal je mobiel verbinding maken met het toegangspunt in de meterkast. Vervolgens loop je naar de andere kant van je pand. Omdat je modem nog net binnen het bereik van je telefoon valt zal je telefoon niet overschakelen naar het dichtstbijzijnde toegangspunt. Het gevolg is een slechte, trage verbinding.

Capaciteit

Het kan ook heel goed zijn dat uw Wifi-apparaten te weinig capaciteit hebben. Het is belangrijk om uw apparaat af te stemmen op het verbruik.

Overige oorzaken

Er zijn nog tal voorbeelden van oorzaken te noemen. Zo kan bijvoorbeeld het ook nog aan uw internetverbinding zelf liggen, of de instellingen binnen het modem, of dat alle netwerken hun Wifi-signaal op hetzelfde kanaal uitzenden.

Oplossing Wifi-bereik

Wifi-problemen zijn gelukkig op te lossen. Wij komen op locatie uw pand bekijken, doen een meting en kunnen een proefopstelling testen. Wij helpen u graag Wifi-problemen structureel op te lossen.

ICTzaak helpt u graag verder. Neem contact op met een van onze consultants. Tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 0318-53 19 66 of laat uw gegevens achter via het contactformulier.

 

VoIP oplossing Meldplicht Datalekken

Deel dit bericht

Meer blog artikelen