Uw pc op slot: zo voorkomt u datalekken en nepfacturen

Uw pc op slot
Uw pc op slot

Uw pc op slot: zo voorkomt u datalekken en nepfacturen

Een meerderheid van de mensen versleuteld hun pc niet. Is uw pc op slot? Iedereen zou dit moeten doen. Als u uw woning verlaat doet u deze immers ook op slot. Lees meer over de beveiliging van uw pc en de gevaren.

Noodzaak

De meest gegeven reden is dat u geen geheimen heeft. Maar wat heeft u allemaal op uw pc staan? Denk aan spreadsheets, documenten, foto’s, opgeslagen wachtwoorden in uw browser en de offline kopie van uw e-mailtjes. Indien uw laptop ontvreemd wordt zijn al uw gegevens in te zien. Het is niet nodig om hiervoor uw wachtwoord te kraken. U harde schijf wordt eenvoudig uitgelezen via een andere pc.

Nepfacturen

Een hacker heeft uw pc in handen gekregen. Op dat moment heeft hij toegang tot e-mailadressen van uw klanten, maar ook uw briefpapier. Het is op dat moment mogelijk om onder uw naam uw klanten te benaderen. Dit kan door middel van nepfacturen, maar ook om een virus te verspreiden. De klanten vertrouwen u en waarschijnlijk ook uw e-mailtjes. De hacker blijft buiten beeld en uw zakenpartners kijken u hierop aan.

Wat zegt de wet?

Als uw laptop wordt gevonden of ontvreemd en hier staan persoonsgegevens van uw klanten op. Dan bent u verantwoordelijk voor de gevolgen van deze datalek. Als uw laptop niet versleuteld was wordt dit door een rechter zwaar aangerekend. U draait op voor alle kosten die uw datalek heeft veroorzaakt tot wel € 820.000,- of 10% van de jaaromzet.

Toekomst

Wij verwachten dat het in de nabije toekomst net zo vanzelfsprekend wordt om data versleuteld op te slaan als het op slot doen van uw woning.

Uw pc op slot!

U kunt het beste zorgen dat uw pc versleuteld is. Alle bestanden worden dan versleuteld opgeslagen op uw pc. De ICTzaak adviseert u graag. Neem direct contact op met de ICTzaak via 0318-531966 of per e-mail.

ICT beveiliging

Foto: Pexels

Deel dit bericht

Meer blog artikelen