Nieuwe ransomware wereldwijd actief

Ransomware
Ransomware

Nieuwe ransomware wereldwijd actief

Op dit moment worden bedrijven wereldwijd getroffen door een ransomware aanval. De detectienaam van ESET voor deze ransomware is Discoder.

Uw computers en netwerk beschermen

Het beschermen begint bij een goede voorbereiding en bewustwording van de gevaren. Met de volgende stappen kan u de verspreiding van Discoder voorkomen:

  • Zorg ervoor dat u de laatste Windows updates en patches hebt geïnstalleerd.
  • Zorg ervoor dat ESET Live Grid ingeschakeld is in uw ESET security oplossing. Wanneer ICTzaak uw virusscanner heeft geïnstalleerd, zou ESET Live Grid ingeschakeld moeten zijn.
  • Open geen bijlagen van onbekende afzenders. Daarnaast raden we aan geen onverwachte bijlagen te openen van afzenders die u kent en vertrouwt.

LiveGrid

Met LiveGrid ingeschakeld detecteert ESET de laatste variant van NoPetya / Petya / PetrWrap en Win32/Discoder.C sinds 27 juni 13.27 uur. Detectie van het nieuwe virus in de reguliere updates van ESET wordt ieder moment verwacht.

Maakt u nog geen gebruik van ESET als virusscanner? Bescherm uw computers en netwerk tegen schadelijke software. Wij installeren deze virusscanner graag voor u. Neem hiervoor contact op met de helpdesk van ICTzaak, tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 0318-53 19 66 of via het contactformulier.

ICT beveiliging ESET

Foto: Freeimages.com/Sharlene Jackson

Deel dit bericht

Meer blog artikelen