Wij helpen je met,

versleutelde persoonsgegevens

Gegevens. Elke bedrijf beschikt erover. Alle afdelingen maken er gebruik van. De administratie verwerkt klantgegevens, verkoop is geïnteresseerd in ordergegevens en marketing is dol op allerlei gedragsgegevens.

ESET Full Disk Encryptie

Krachtige versleuteling die je op afstand kunt beheren

Veel van die gegevens zijn vertrouwelijk en belangrijk voor het bedrijf. Een belangrijk type gegevens zijn persoonsgegevens. Van contactpersonen, collega’s, sollicitanten, enzovoort. De wet verplicht ons persoonsgegevens goed te beschermen. De meest basale manier van beschermen is de installatie van goede antivirus software, het gebruiken van sterke en unieke wachtwoorden en dat aanvullen met alertheid van uzelf.

Maar soms zijn die maatregelen niet voldoende. Bijvoorbeeld als je een laptop in de trein hebt laten liggen. De eerlijke vinder kan veranderen in een heel vervelende vinder als hij daar de harde schijf uit schroeft en die uitleest. In dat geval heeft niet alleen je alertheid het laten afweten; je hebt ook niets aan antivirussoftware of sterke en unieke wachtwoorden. Het versleutelen van gegevens bespaard je in dit voorbeeld veel ellende.

ICTzaak adviseert Full-Disk-Encryptie op elke laptop. Daarmee worden alle gegevens van de harde schijf versleuteld. Iemand die de schijf uit je computer haalt, kan er vervolgens helemaal niets mee. De diefstal van uw laptop blijft dan vervelend, maar bij het melden van het gegevenslek bij de Autoriteit Persoonsgegevens kunt u aangegeven dat de persoonsgegevens op de laptop ten tijde van de diefstal versleuteld waren. ICTzaak genereert zelfs voor u een certificaat waarmee u dit kunt aantonen.

De kosten van ESET Full Disk Encryptie bedragen slechts € 4,50 per maand, per laptop. De consultants van ICTzaak ondersteunen je graag bij de installatie ervan.