Urensturing en projectsturing bij Timmerfabriek Vermeer met Dexflow

Urensturing en projectsturing bij Timmerfabriek Vermeer met Dexflow
Urensturing en projectsturing bij Timmerfabriek Vermeer met Dexflow

Stap binnen in de dynamische wereld van Timmerfabriek Vermeer, waar vakmanschap en vooruitstrevende technologie samenkomen om het bedrijf verder te laten groeien. Onder leiding van directeur-eigenaar Jan Vermeer hebben ze niet alleen ambachtelijk vakmanschap weten te behouden, maar ook de toekomst omarmd met de innovatieve Dexflow-software van ICTzaak. Urensturing en projectsturing zijn voor het bedrijf de sleutel voor hoge klanttevredenheid en een gezonde bedrijfsvoering.


Bij Timmerfabriek Vermeer gaan ze graag met de tijd mee. In de afgelopen 30 jaar is er een modern en flexibel bedrijf opgezet met een team van meer dan 15 collega’s. De timmerfabriek is gespecialiseerd in het produceren van kozijnen, ramen, deuren en hefschuifpuien. Voor ander machinaal timmerwerk en zelfs seriematig werk voor bungalows, woningbouw en renovatie draait het team de hand niet om. Jan Vermeer, directeur-eigenaar: “Om snelle doorloop van projecten te garanderen sturen we strak op onze processen en willen we ook de planning en nacalculatie goed hebben. Daar wilden we dus graag mee aan de slag. Dexflow van ICTzaak paste goed bij onze wensen.”


Succesvol project met stevige procesbegeleiding

Een goede projectstart is belangrijk. Zo zijn we dus begonnen om de bedrijfsprocessen van Timmerfabriek Vermeer zorgvuldig uit te tekenen. En dachten we meteen na over hoe het beter zou kunnen door de automatisering in Dexflow. Ria Vermeer, ICT-verantwoordelijk, vertelt hierover: “Begrip en inlevingsvermogen van het bedrijfsproces zijn belangrijk. Dat voorkomt snelle IT-aannames. (niet te snel IT-aannames doen; de ondernemer wil dat zijn proces begrepen wordt). De goede procesbegeleiding bij de implementatie van de software vond ik prettig. We hebben echt samen opgewerkt om de software goed te configureren en onze bedrijfsprocessen te verbeteren.”


Integrale bedrijfssoftware voor timmerfabrikant

De Dexflow-applicatie biedt productieplanning, urenverantwoording, geautomatiseerde Wet Kwaliteitsborging Bouwen en nacalculatie. Daarmee is Timmerfabriek Vermeer in staat om overzicht in het hele bedrijf te hebben. Bovendien is er nu een kostprijssturing op projecten. Zo weten de collega’s nu of de projecten echt lekker lopen en dat geeft rust in het bedrijf. Ook klanten profiteren hiervan: zij worden automatisch op de hoogte gehouden van hun order of projecten. Als een order gereed is, zorgt het systeem voor een automatische melding naar de klant. Dat zorgt voor blije klanten.


Nieuwe werkwijze snel omarmd

Het was wel even wennen om met Dexflow te werken. Ria Vermeer: “Maar dat ging eigenlijk veel sneller dan we dachten. We waren van plan om nog één of twee maanden parallel te werken met papieren urenbriefjes. De collega’s in de werkplaats gaven na twee weken al aan dat ze alleen nog maar digitaal wilden werken. De applicatie is echt gebruiksvriendelijk, waarmee invoerfoutjes niet nodig zijn. Ook voor de werkplaatscollega’s is het sneller en geeft het minder gedoe. De software paste ook precies bij de nieuwe werkwijze die we wilden, dus dat heeft erg geholpen in de acceptatie.”


Iedereen aan de slag

Dexflow is bij Timmerfabriek Vermeer zeker niet een bedrijfsapplicatie die alleen op kantoor wordt gebruikt. Juist in de werkplaats zijn de collega’s er erg blij mee, omdat hun urenbriefjes nu allemaal digitaal gaan. Iedereen heeft zo inzicht; alle uren zijn terug te zien per project of per persoon. Dat geeft openheid en transparantie. Ook voor de planning en financiële administratie is het fijn. De planner heeft overzicht in de planningsmogelijkheden en de administratie kan de nacalculatie op een eenvoudige manier doen.


Duidelijke voordelen en besparing

Jan Vermeer: “Alleen al het soepel werken en de transparantie in het bedrijf is veel waard. Maar het gaat ook gewoon sneller. Op het nacalculatiewerk besparen we nu vier uur per week. Met het planningswerk besparen we een halve fte op jaarbasis. Echt fijn. Daarnaast houden we alles bij van de productieuren. Zo kunnen we dus een complete kostprijsberekening maken en gericht verbeteren als bedrijf.”


Blik naar de toekomst

Urensturing en projectsturing bij Timmerfabriek Vermeer met Dexflow

Bij Vermeer hebben ze nu een compleet jaar gewerkt met Dexflow. Met de rapportages en dashboard hebben ze allemaal handige inzichten gekregen om verder te verbeteren. Jan Vermeer: “Het programma kan in bijna alle gevallen uitgebreid worden. Uitbreidingen zijn dus makkelijk uit te voeren door ICTzaak. Voor ons is dit een mooie aanvullingen in onze software om ons bedrijf nog lekkerder te laten lopen.”


Nieuwsgierig geworden naar Dexflow software van ICTzaak uit Veenendaal? Neem contact op met ICTzaak via: 0318 53 19 66 of stuur een bericht naar info@ictzaak.nl.

Timmerfabriek Vermeer

Dexflow

Deel dit bericht

Meer blog artikelen